Podzimní lanýž
Čerstvý podzimní lanýž - aromatická houba s jedinečnou chutí od Monte Balda na severu Itálie poblíž známého jezera Lago di Garda.
Jde o opravdovou kulinářskou specialitu s nezaměnitelnou a intenzivní vůní, má nepravidelně zvrásněný povrch hnědé až černé barvy a ojedinělou chuť, kterou lze těžko k něčemu přirovnat.
Od nád vždy v perfektní čerstvosti!
Detailní popis produktu
Hmotnost jednotlivých kusů a jejich cena za kus v době objednávky je pouze orientační. Zákazníkovi bude naúčtována reálná hmotnost jednotlivých kusů.
Jak lanýže očistit?
Na lanýžích se mohou vyskytovat stopy hlíny, jelikož se čistí až před použitím. Opláchněte je případně pod tekoucí studenou vodou a jemně očistěte měkkým kartáčkem (já je čistím tvrdším kartáčkem na zuby, ne Curaprox, ty jsou moc jemné). Potom osušte papírovým ubrouskem.
Jak správně skladovat lanýže?
Skladujte je v chladu a temnu! Zabalte lanýž do papírové utěrky a vložte ho do uzavíratelné krabičky. Pokud ho hned nepoužijete, ideálně každé dva dny vyměňte papírovou utěrku za suchou. Tím si zajistíte, že lanýž zůstane čerstvý a plný chuti až po dobu 14 dní i více. Ideální je samozřejmě lanýž spotřebovat v plné síle zhruba do týdne.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.